Honda CB 500 X doornekamp beginnersmotor

Je ziet het goed inderdaad, dat is een tour motor. Een Honda CB 500 X, ik had er nog nooit van gehoord en jullie misschien ook niet. Maar het lijkt mij toch een goed idee dat je deze motor wel leert kennen. Dit is in mijn ogen, als je fan bent van tour motor, namelijk best een ideale beginners motor. En ik ga jou precies uitleggen waarom. Hou in gedachten, ik ben 1,56!

Ik ga iedere motor raten hoe beginners proof deze motor is en ook of deze motor geschikt is voor kleintjes zoals ik! Mijn rating is met diamantjes van 💎 naar 💎💎💎💎💎. Omdat lichtere motoren vaak kleiner zijn is een beginners motor per definitie dus ook iets geschikter voor een kleiner persoon.

DE HONDA CB 500 X EEN TOFFE BIKE?

Heel eerlijk? Als ik deze motor zou zien staan zou ik het er niet warm van krijgen. Dit heeft een hele simpele reden: ik ben geen fan van tour motoren. MAAR, en nu komt de maar. Ik had ook niet verwacht dat ik erop zou passen dus dan laat je al gauw iets links liggen. Dit is vergelijkbaar als met mijn ervaring met de Indian Scout, wat je niet kent kijk je ook niet naar.

Het antwoord was eerst nee, tot ik erop ging zitten en het gewoon kon. Uiteraard zou ik aanraden om de motor te laten verlagen als je mijn lengte bent. Maar, er zijn mogelijkheden. Deze motor is namelijk enorm comfortabel. Door het hoge model zit je op lange afstanden super relaxt en je kan je verschuilen achter het ruitje wat ideaal is. Verder heeft deze motor ook nog de optie voor koffers wat de motor enorm efficiënt maakt als je bijvoorbeeld wil gaan reizen met je motor. De ZH2 is hier minder waanzinnig voor..

WAAROM IS DIT DE IDEALE BEGINNERS MOTOR?

Dat ga ik je uitleggen: vaak zijn tour motor enorm zwaar, staan hoog op de poten waardoor ze meteen ook heel groot en heftig zijn om mee om te gaan. Helemaal als beginnende motorrijder kan het best lastig zijn om meteen met zo’n unit om te moeten gaan. Zo’n Honda is hier in de perfecte middenweg! Wanneer je van plan bent om te reizen of je motor voor woon-werk te gebruiken of wanneer je bijvoorbeeld nog A2 moet rijden, perfecte optie.

Deze motor beschikt over een 2 cilinder 471 cc blok en levert 47 PK. En nog belangrijker, deze motor is standaard 35KW dus oprecht de ideale beginners motor als je bijvoorbeeld code 80 hebt. Het gewicht rijklaar zit op 199kg wat voor een tour motor echt licht is. De zithoogte zit op 830mm echter is het zadel wat breder waardoor hij wel wat hoger aanvoelt. Echter wordt dit gecompenseerd met het lage gewicht en natuurlijk kan je deze motor een paar centimeter verlagen.

Betreft technologie is de motor heel simpel uitgerust. Je hebt de standaard indicaties, zoals snelheid, brandstof, verbruiksindicator, gear indicator, klok, toerenteller en tripmeter. Het mooie aan deze motor vind ik dat deze zo simpel en clean is, dat het ook meteen een budgetmotor maakt. Honda is over het algemeen zeer betrouwbaar, goedkoop in onderhoud en er gaat vrij weinig aan stuk. Helemaal met zo’n basic motor is dat de ideale beginnersmotor op budget. De nieuwprijs van deze motor is: €8.849,00 en gebruikt begint zo’n motor al op €6.000 euro.

HOE ZIT IK OP DEZE MOTOR?

Zoals je kan zien is deze motor hoog, ik moet ook wel mijn best doen om deze motor van de standaard te krijgen. Dit komt niet door het gewicht maar omdat het simpelweg ‘veel’ motor is. De voorkant is hoog en het stuur is vrij breed. Nu zie ik voor mij, wanneer deze motor verlaagd is dat het prima is. Daarnaast is dit als beginner, wanneer je dus een normale lengte hebt wel echt perfect. Je zit comfortabel, relaxed zelfs en je zit hoog. Dus wanneer je veel in het verkeer rijdt kan je heel fijn overal overheen kijken en heb je het beste uitzicht.

MIJN CONCLUSIE

Ben je klein en onzeker? Dan zou ik deze motor niet aanraden omdat deze na verlaging nog steeds best hoog is. Ben je een beginnende motorrijder en zit je vast aan A2 of code 80. Wil je graag een praktische motor voor woon-werk? Dan is dit oprecht jouw motor. Heel eerlijk? Voor looks zou ik hem niet perse kiezen, alhoewel is het wel gewoon een clean looking motor. Ik kan ook niet wachten om deze motor eens te rijden! Verder ben ik ENORM verrast en zie ik dit wel als ideale tour beginners motor. Ook dit segment boor ik aan!

Rijcomfort💎💎💎💎 (waanzinnig zadel, rechtop, hoog, windscreen, yep comfort much)
Zithoogte 💎💎 (830mm deze motor is echt hoog en kan zonder verlaging of aanpassing niet het meest ideaal zijn om als kleintje mee te beginnen)
Prijs 💎💎💎💎 (wanneer je deze motor in een goede deal of zelfs nieuw koopt heb je echt een goed apparaat)
Gewicht 💎💎💎 (200 kg afgerond, niet zwaar maar ook niet de lichtste beginners motor die er is)
Looks 💎💎
Overall: 💎💎💎

Deze motor staat te koop bij Doornekamp Motorsport in Hoevelaken. Ze hebben niet alleen deze kleur, maar nog 8 andere soortgelijke motoren staan in andere kleuren, bouwjaar en kilometers. Is dit niet jouw motor? Doornekamp heeft meer dan 400 occasions staan, dus je zal je droom(beginners) motor ongetwijfeld vinden!