Contact

Verkoop

Wat is de levertijd van een motor?

Onze motoren worden na verkoop zo snel mogelijk klaargemaakt. De motor wordt geïnspecteerd en eventueel bestelde accessoires gemonteerd. Ons gemiddelde levertijd is 1 week en in sommige gevallen is vandaag kopen vandaag wegrijden ook mogelijk. Informeer hiernaar bij de verkoper.

Wat gebeurt er tijdens een afleverbeurt?

Tijdens een afleverbeurt wordt de motor volledig geïnspecteerd op slijtage van onderdelen. Als onze monteurs een onderdeel vinden dat op korte termijn vervangen dient te worden, dan wordt dit op voorhand gedaan. Alle vloeistoffen en filters worden ververst, zodat je motor klaar is voor een nieuw avontuur.

Ik heb een A2 rijbewijs, bij welke motor is 35 kW mogelijk?

Op onze website hebben wij alle motoren staan die of 35 kW op kenteken zijn of waarbij 35 kW mogelijk is. Als een motor voor 35 kW geschikt is kunnen wij deze terugvoeren naar 35 kW. Dit mag namelijk bij alle motoren tot een maximum van 70 kW. Vraag onze verkopers naar de mogelijkheden en eventuele kosten. Je kunt gemakkelijk op de zoekbalk ‘’35 kW‘’ typen. Hiermee zie je ons complete aanbod in 35 kW motoren.

Moet ik een afspraak maken voor een proefrit of bezichtiging?

Nee, je hoeft geen afspraak te maken voor een proefrit of bezichtiging. Kom je voor een specifieke motor? Om teleurstelling te voorkomen kun je het beste even bellen. Zo weet je zeker of de desbetreffende motor aanwezig is.

Mag ik proefrijden in alle weersomstandigheden?

Een proefrit is met goed en droog weer altijd mogelijk. Als de weersvoorspelling wisselt en het regent, sneeuwt of stormt is een proefrit enkel onder voorwaarden mogelijk. Informeer bij onze verkoopteam om hier afspraken over te maken.

Hoelang heb ik garantie op een motor?

Bij ons krijg je op elke motor boven de 3000 EURO 6 maanden garantie.

Wat valt er onder garantie?

In de garantieperiode kun je terugkomen bij gebreken of vragen. Als er een slijtage deel of ander onderdeel binnen de garantie kapotgaat heb je hier natuurlijk garantie op. Ook het motorblok valt onder deze garantie. Bij een defect onderdeel wordt er altijd gekeken of dit door de bestuurder voorkomen had kunnen worden. Denk hierbij aan zonder olie rijden, geen ketting vet gebruiken of zelf de motor laten vallen. Als een defect eigenhandig veroorzaakt is valt dit niet onder de garantie.

Wat zijn de kosten van een afleverbeurt?

Een afleverbeurt kost bij elke motor €249,-. Op onze website zijn deze kosten exclusief en komt dit bedrag boven op de verkoopprijs.

Wat zijn de kosten voor het begrenzen naar een 35 kW motor?

De kosten om een motor terug te voeren naar 35 kW bedragen ongeveer €150 EUR. Dit bedrag is exclusief montage. De montagekosten worden bij aankoop verwerkt in de afleverbeurt, waardoor je bij aankoop geen montagekosten betaald. Deze 35 kW kit is op basis van een Duitse TUV. De Duitse TUV heeft verschillende voordelen. Zo blijft op het kenteken het vol vermogen staan. Deze kosten zijn aanzienlijk lager dan het op kenteken laten keuren. Deze manier is dan ook geaccepteerd bij de meeste verzekeringsmaatschappijen en de politie. Bij een Duitse TUV (35 kW kit) krijg je een nieuwe constructieplaatsticker, een vermogen uitdraai en natuurlijk de 35 kW kit zelf. Dit is in de meeste gevallen een plaatje wat geplaatst wordt aan de gaskabel waardoor je handvat geblokkeerd wordt op de helft.

Ik wil graag extra accessoires aanschaffen bij een motor kan dat?

Bij je nieuwe motor wil je misschien accessoires aanschaffen. Bijvoorbeeld een top- en/of zijkoffers of juist een ander uitlaatsysteem. Ons verkoopteam kijkt samen met jou naar een passend product bij een van onze vele leveranciers. Zo kunnen wij samen ter plekke een prijsopgaaf doen en dit product bestellen, zodat dit gemonteerd is als je je motor komt ophalen.

Hoelang duurt het voordat een kenteken binnen is bij een geïmporteerde motor?

Als een motor geïmporteerd is en nog niet voorzien van een Nederland kentekenplaat, dan wordt dit aangevraagd bij het RDW. Dit wordt gedaan d.m.v. een digitale keuring waarbij alle gegevens en nummers worden opgegeven en ingediend bij het RDW. Na akkoord wordt de aanvraag verwerkt en doorgestuurd naar de belastingdienst om de BPM te voldoen. Na dit proces krijgt het RDW groen licht en ontvangen wij een plaatafgifte code waarbij wij het kenteken mogen aanvragen.

Dit proces duurt vanaf datum keuring gemiddeld 1 tot 2 weken als alles in een keer goed ingediend is. Het kan dus zijn dat je motor al eerder gekeurd is waardoor dit proces sneller gaat. Vraag dit eventueel na bij de verkoper. Soms wil het ook zo zijn dat een motor op controle moet bij het RDW voor een fysieke controle. Dit kan een steekproef zijn of een fout bij het indienen. Hiervoor moet een afspraak ingepland worden waardoor de 2 weken helaas wat langer gaat duren. Wij houden je hier dan natuurlijk van op de hoogte.

Is inruil van mijn huidige motor mogelijk?

Inruil is in de meeste gevallen mogelijk. Stuur gerust foto’s met informatie naar onze Whatsapp of e-mail voor een inruil indicatie. Ben je in het bezit van een oudere motor, met schade of een hoge kilometerstand dan is inruil ook mogelijk, maar word je motor dan aangeboden voor de handel of export. Het bod wat wij ontvangen zal dan de inruilwaarde kunnen zijn. Het is dus in sommige gevallen financieel gezien beter om je motor zelf te verkopen. Wel kunnen wij dit als service natuurlijk aanbieden waardoor je zelf niets meer hoeft doen!

Kan ik de aankoop financieren?

Ja, dat kan, maar wij doen wij niet zelf. Dat gaat via Numotorrijden.nl. Op de website kun je een berekening uitvoeren wat de tarieven zijn en voor welk termijn dit geldig zal zijn. Numotorrijden biedt meerdere gunstige mogelijkheden met betrekking tot financieringen. Zo kun je boetevrij aflossen, kiezen voor vaste rente op lange termijn en nog veel mee.

Doen jullie ook het tenaamstelling en vrijwaren van motoren?

Doornekamp Motorsport is aangesloten bij het RDW. Wij kunnen op onze locatie je huidige motor vrijwaren en je nieuwe motor op jouw naam zetten. Je hoeft dus niet speciaal naar een postkantoor.

Vandaag kopen vandaag rijden!

Doornekamp Motorsport heeft voornamelijk in het voorjaar veel motoren rijklaar staan waardoor het meestal mogelijk is om je nieuwe motor direct mee naar huis te nemen! Superfijn natuurlijk als je van ver komt. Bel vooraf wel even voor de zekerheid naar onze verkoopteam om te kijken of ook jouw motor gelijk mee kan. Dit verschilt namelijk per motor en per uit te voeren werkzaamheden!

Hoe gaat een RDW-keuring in zijn werk?

Als een motor geïmporteerd wordt moet deze natuurlijk gekeurd worden door het RDW. Hier zijn een paar stappen voor nodig. Allereerst moeten wij de motor fotograferen. Het RDW wil namelijk graag foto’s van zowel de voor- als achterzijde van de motor en natuurlijk alle persoonlijke nummers van de motor. Denk hieraan aan het Chassisnummer (VIN), constructieplaatje en uiteraard het motornummer. Dit staat gekoppeld aan de motor waardoor alles netjes overeen moet komen. Dit samen met de oude kentekengegevens is nodig om een RDW-keuring digitaal in te dienen. Waarna een akkoord plaatsvindt worden alle gegevens doorgestuurd naar de belastingdienst voor de bpm-betaling. Als dit voldaan is krijgen wij een definitief fiscaal akkoord waarna het RDW een kenteken van de motor kan vrijgeven. Als wij de plaatafgifte code hebben gekregen wordt deze natuurlijk besteld en daarna zal die na 1 werkdag op de motor te vinden zijn waarna de motor opgehaald kan worden.

Waarom een Rdw kentekencheck?

Onze occasions hebben soms een afwijkend vermogen. Als dit het geval is staat dit bij de advertentie. Doe altijd de rdw kenteken check tijdens de zoektocht naar uw droommotor. Wij weten helaas niet of u een A1, A2 of A rijbewijs in uw bezit heeft. (Wij stellen ons niet verantwoordelijk als u deze niet checkt voor u de motor aanschaft.)

Werkplaats

Hoe maak ik een werkplaats afspraak?

Neem hiervoor direct contact op met de werkplaats. Je kiest dan in het keuzemenu voor de werkplaats en krijgt direct iemand van de werkplaats aan de telefoon. Onze monteurs kijken dan samen met jou naar een geschikte dag waarop je je motor kunt brengen.

Is er een leenmotor?

Wij beschikken over een aantal leenmotoren, die je ter beschikking staan. Dit is zeker handig wanneer je je motor als dagelijks vervoermiddel gebruikt. Voor kort gebruik rekenen wij hiervoor 25 EUR incl. BTW per dag. Bij langer gebruik, bijvoorbeeld voor een langdurige reparatie, wordt het huurbedrag minder. Wil je gebruik maken van de leenmotor? Geef dit aan bij het maken van een afspraak met onze monteur. Wij kijken dan wanneer er een leenmotor beschikbaar is en plannen deze direct in samen met je afspraak.

Doen jullie ook aan schade taxaties?

Doornekamp Motorsport taxeert ook schades voor zowel particulier als verzekeringswerk.

Werken jullie ook aan motoren die niet gekocht zijn bij Doornekamp Motorsport.

Ja hoor, ook motoren die niet bij ons vandaan komen kunnen wij voor je onderhouden. Vraag gerust aan onze collega’s wat de mogelijkheden zijn voor jouw type motor.

Welke motoren onderhouden jullie?

Doornekamp Motorsport werkt met vakbekwame monteurs die voor de meeste motormerken onderhoud en reparaties kunnen uitvoeren. Wij werken echter niet met motorscooters of motoren ouder dan het jaar 2000. Heb je wel een motor van voor het jaar 2000? Bel dan voor de zekerheid met de werkplaats.

Werken jullie ook met carburateur motoren?

Wij kunnen werkzaamheden verrichten aan carburateur motoren. Zo kunnen wij deze reinigen en/of goed lopend maken. Let wel op dat wij geen garanties kunnen verlenen aan onze werkzaamheden aan carburateurs. Dit vanwege het feit dat door stilstand of verkeerde benzine een probleem aan de carburateur snel weer terug kan zijn. Vraag dit na aan onze monteurs.

Banden vervangen en/of balanceren?

Bij ons kun je altijd terecht voor het wisselen van banden. Wij hebben een ruim voorraad banden liggen en als je merk/maat er niet tussen zit kunnen wij deze op aanvraag bestellen. Uiteraard doen wij met een bandenwissel direct de banden balanceren zodat je weer veilig en goed de weg op kunt.

Winkel

Verkopen jullie ook kleding?

Nee wij verkopen geen kleding meer.

Verkopen jullie ook sloten? En zijn deze ART-4 gekeurd?

Wij beschikken over een ruim aanbod aan sloten. Zo hebben wij veel basis sloten met een ART-4 keuring voor de verzekering maar ook top merken met een hoog securitylevel graat van het bekende sloten merk ABUS. Alle varianten zijn voor zowel schijfremsloten als kettingsloten met of zonder alarm en variëren tussen de €50,- en €300,-.

Werkplaats

Reparatie nodig of tijd voor onderhoud? Maak gerust een afspraak. Onze monteurs beschikken over alle benodigde kennis en werken zeer nauwkeurig. Dit doen wij voor elk merk motoren.

Plan een afspraak
doornekamp-hoevelaken-motorwerkplaats

Onze klanten
geven ons een

9.7 Doornekamp Motorsport
m/f/embed.php?id=1" type="text/javascript" charset="utf-8">