RDW

Doornekamp Motorsport biedt meerdere motoren aan die reeds geïmporteerd zijn. Dit omdat wij vaak nettere motoren krijgen van onze importeurs en het vraag momenteel hoger ligt als het aanbod in Nederland. Het importeren van een motorfiets heeft diverse stappen nodig, voordat deze voorzien kan worden van een Nederlandse kentekenplaat. Dit kan soms resulteren naar een langere wachttijd

Motorfietsen die binnekomen moeten eerst gekeurd worden. Vanwege de nieuwe maatregelen die getroffen moesten worden binnen het RDW is thuiskeuring niet meer mogelijk, waardoor dit allemaal digitaal in zijn werk gaat. Onze keurmeester zal dan ook foto’s moeten maken van de motorfiets en de daarbij horende frame en motornummers.

Hieronder vindt u de stappen die na de nieuwe maatregelen benodigd zijn.

Digitaal keuren
1) Onze keurmeester maakt foto’s van de motorfiets en de daarbij horende Chassis en motor nummers en de oude kenteken documenten.

Invoeren van gegevens
2) Na de foto’s worden alle gegevens ingevoerd die bij de desbetreffende motorfiets hoort en zal het RDW na invoeren alle informatie en foto’s beoordelen en nakijken. Hierin controleert het RDW of alle frame en motornummers kloppen. Maar ook of het in bezit is van een geldige documentatie .

BPM aangifte na goedkeuring.
3) Indien dit proces achter de rug is worden de gegevens gedeeld met de belastingdienst waarna de BPM voldaan moet worden.

Ontvangen van Nederland kenteken bewijs.
4) Wanneer de belastingdienst groen licht geeft zullen zij dit doorgeven aan het RDW waarna wij inzicht krijgen op het Nederlandse kenteken en deze gelijktijdig ook kunnen aanvragen .

Hoelang duurt het keuren?
5) Doorgaans duurt het keuren van een motorfiets 1 tot 2 weken, echter is er vanwege de maatregelen een grote drukte bij het RDW, wat soms kan resulteren naar een langere wachttijd ( 3 tot 4 weken ). Indien er een fout is of de gegevens onjuist zijn doorgegeven zal dit proces vanaf stap 2 herhaald moeten worden.

In sommige gevallen kunnen wij ook te maken krijgen met een steekproef of een benodigde fysieke controle. Een steekproef of controle houdt dan ook in dat wij met het desbetreffende voertuig naar het RDW moeten komen voor een uitgebreid fysieke controle. Dit zal na stap 3 gebeuren. Helaas is ook dit vanwege de maatregelen soms een langer proces waar wij rekening moeten houden met een wachttijd van 1 tot 2 weken na uitslag van stap 3.

Werkplaats

Reparatie nodig of tijd voor onderhoud? Maak gerust een afspraak. Onze monteurs beschikken over alle benodigde kennis en werken zeer nauwkeurig. Dit doen wij voor elk merk motoren.

Plan een afspraak
doornekamp-hoevelaken-motorwerkplaats

Onze klanten
geven ons een

9.5 Doornekamp Motorsport